Epoxy- en kunstharsvloeren bij Kunstharsvloeren.be

 
 
Kunstharsvloeren of Epoxyvloeren

Wat zijn kunstharsvloeren?

Epoxyvloeren zijn een verzamelnaam voor allerlei kunstharsvloeren. Elke soort epoxyvloer heeft zijn eigen uitzicht en eigenschappen. Daarom is het belangrijk rekening te houden met het doel en uitzicht van de ruimte waartoe de epoxyvloer zal behoren.

Epoxyvloeren laten geen vocht door en nemen geen vocht op. Dit heeft twee belangrijke gevolgen:

 1. Vloeistoffen die op de epoxyvloer terechtkomen zijn erg gemakkelijk weg te nemen. Vuil en vet maken geen enkele kans. Uw vloer behoudt jarenlang zijn oorspronkelijke staat.
 2. Voor het plaatsen van de epoxyvloer wordt er grondig gecontroleerd worden of er sprake is van opstijgend grondvocht. Aangezien dit niet door de epoxy of kunstharsvloer kan doorgelaten worden, kan er na verloop van tijd druk ontstaan onder de kunstharsvloer.

Voordelen van epoxyvloeren

Epoxyvloeren hebben verscheidene voordelen boven traditionele vloeren:

 • Een epoxyvloer aanbrengen gaat redelijk vlot, en neemt daardoor niet zo veel tijd in beslag
 • Epoxyvloeren zijn per definitie naadloos
 • Gezien het uiterlijk van een epoxyvloer divers kan zijn, zal de epoxyvloer altijd passen bij uw interieur en smaak, of huisstijl.
 • De aard van de epoxyvloer kan verschillen naar gelang uw voorkeur of benodigdheden, dus kunnen epoxyvloeren verschillende eigenschappen bevatten: Sterk, antislip, glanzend, mat, antistatisch,...
 • Mede door de naadloosheid van de epoxyvloeren, zijn deze kunstharsvloeren gemakkelijk te reinigen
 • De kunstharsvloeren zijn ook chemisch resistent
 • Door de mogelijkheid om het uiterlijk van de epoxyvloer aan te passen, zijn deze perfect geschikt als toonbeelden van uw creativiteit
 • Epoxyvloeren dempen het geluid. De kunstharsvloeren zijn dus perfect geschikt voor industriële bezigheden, of woningen waar een bepaalde mate van akoestische isolatie belangrijk is
 • De epoxyvloeren zelf zijn reeds bruikbaar na 24 uur

Wenst u meer informatie over epoxy of kunstharsvloeren? Aarzel niet om ons te contacteren.

Metalufloor®

Metalufloor® is een collectie metaalkleurige kunstharsvloeren. Deze epoxyvloeren combineren 'metallic-effects' met de technische prestaties eigen aan epoxyvloeren.

Meer informatie vindt u op metalufloor.be

Enkele voorbeelden:

kunstharsvloeren voorbeeld

epoxyvloeren voorbeeld

kunstharsvloeren voorbeeld 2

Kunstharsvloeren bij FTB-Remmers